Starta eget eller frilansa?

Idag finns det många sätt att jobba på. Det är inte ett måste att söka ett jobb hos ett företag och sedan jobba där i alla år. Det går att jobba på egen hand med. Det genom att starta eget företag elle frilansa. Ett sätt att göra båda delar, är att jobba via GigStep. Där går det att jobba som en konsult, antingen genom att man frilansar, har eget eller låter sig bli anställd av dem.

Som frilansare är det rätt bra att ha ett ställe att hitta jobb på, som hos GigStep. Du kan då varva uppdrag från dem med egna jobb du hittar på andra ställen. Som frilansare hos dem får du hjälp med att ta betalt. Annars kan det vara värt vända dig till ett företag som hjälper till med faktureringar och alla avgifter.

Starta eget företag

Ett sätt att jobba på är ju att bli sin egen chef och det genom att starta ett eget företag. Det du bör tänka på då är att ha koll på bokföring med mera. Antingen genom att du sköter det själv eller har en revisor. Men fördelen med att vara egen, är just att du inte har en chef som bestämmer över dig.

Vill du bara bredda kunskaperna, innan du startar eget, så kan även där GigStep vara ett bra alternativ. Det då du kan få testa på olika yrken och arbeten på ett bra sätt.

6 sep 2021